woensdag 16 september 2020

072DOC

Het documentaire project 072DOC, bedacht en uitgewerkt door Chris Vijn, is een nieuw project van en voor Alkmaarse filmmakers. Vijf jonge talenten maken een korte documentaire en tijdens een meet-up gaan zij daarover in gesprek met experts en publiek. Ook krijgt het project een eigen webomgeving.

De vijf documentaires (5-10 minuten) behandelen urgente, actuele thema’s - zoals jongerencultuur, armoede, leegstand, cultuur en onderwijs - en worden geregisseerd door vijf jonge filmmakers uit Alkmaar en omgeving. Het zijn thema’s die spelen in verstedelijkte gebieden, maar de focus ligt in deze serie op Alkmaar en omgeving: hoe speelt dat specifieke thema hier, welke gevolgen heeft het hier of welke oplossingen hebben we hier bedacht? De documentaires krijgen een eigen website en worden begin maart 2021 vertoond. Daartoe wordt een meet-up georganiseerd met gesprekken over de thema’s uit de documentaires.

Het ontwikkelen en maken van de vijf films wordt gefinancierd door het Alkmaarse fonds Alkmaar Maakt Het! en een bijdrage van Filmhuis Alkmaar. 

Voor de financiering van de andere onderdelen van het van het project (webomgeving, vertoning en meet-up) heeft Chris mijn hulp gevraagd bij het schrijven van de subsidie aanvragen. Ook bij de uitvoer van aantal projectonderdelen zal ik betrokken zijn. 

1 opmerking: