maandag 2 september 2019

Bureau Stennis: dé plek voor gesprek, vernieuwing en verbinding in Alkmaar

Stichting Bureau Stennis is vanaf augustus 2019 een feit! Samen met Chris Vijn ga ik in Alkmaar een plek creëren voor gesprek en debat. Waarom? Omdat (de regio) Alkmaar groeit!

In Noord-Holland wonen op dit moment zo'n 2,8 miljoen mensen en over een jaar of twintig zijn dat er 3,2 miljoen. In Alkmaar groeit de bevolking tot 2040 naar om en nabij de 11.000 inwoners. Bijkomende ontwikkeling is de vergrijzing. Hierdoor veranderen de behoeften van de inwoners sterk. Veranderende woon- en zorgbehoeften. Veranderende samenstelling van huishoudens. Veranderende sociale omstandigheden.
In tijden van groei en veranderende behoeften van bewoners reizen er ook vragen. Urgente maatschappelijke, sociale, culturele vraagstukken die complex (kunnen) zijn. Deze vraagstukken vragen om een creatieve en innovatieve aanpak. Meedenken over oplossingen voor stadse vraagstukken past bij deze tijd en past bij een stad met de omvang van (groot) Alkmaar.

Alkmaar is een stad waar grootstedelijke thema’s steeds meer spelen. Waar globale trends navolging krijgen, maar tegelijkertijd ook heel lokale uitdagingen aandacht verdienen. Daar past een onafhankelijk platform bij waar al die thema’s besproken worden, waar gediscussieerd wordt, geleerd, waar nieuwe inzichten ontstaan en verbindingen worden gemaakt.

Stichting Bureau Stennis is het Alkmaarse onafhankelijke platform dat stadsgesprekken organiseert in Alkmaar. Om te discussiëren, te leren, te vernieuwen en te verbinden.


Op dit moment zijn we volop plannen aan het ontwikkelen. Vanaf 2020, en dat is al heel snel, worden die plannen uitgewerkt tot evenementen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten