maandag 13 januari 2014

Educatie stadsgroenproject Asfalttuinen @ HAL 25

Samen telen, samen delen: mooier kan niet!
Eten moeten we elke dag, dus hup naar de supermarkt voor bijvoorbeeld een zak gesneden groenten. Lekker handig. Maar voor een groeiend aantal mensen blijkt dat niet meer zo makkelijk te zijn. Zij moeten noodgedwongen naar de voedselbank.
In Nederland leven inmiddels meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Die mensen moeten dagelijks de eindjes aan elkaar knopen en kunnen daarbij tijdelijk gebruik maken van de voedselpakketten van de Voedselbank.
Voor de inhoud van die voedselpakketten is de Voedselbank afhankelijk van lokale ondernemers die voedsel ter beschikking stellen. Heel vaak zijn dat producten die lang houdbaar zijn. Verse producten zijn echter heel belangrijk voor een gezonde voeding. Daarom gaat Asfalttuinen van HAL 25, samen met vrijwilligers, verse groenten produceren voor de Voedselbank Alkmaar.

Samen maken we het groen(t)er
De Asfalttuinen van HAL 25 wil deze voedselproblematiek combineren met de vergroening van het schoolplein door middel van een schoolmoestuin. Daarbij richten we onze aandacht speciaal op het gemeenschappelijke doel van een schoolmoestuin. Samen groenten maken en die delen we met de mensen die het hard nodig hebben.De kans dat er kinderen op school zitten die afhankelijk zijn van de voedselpakketten van de Voedselbank is groot. Hoe fijn is het dan om er met z’n allen voor te zorgen dat deze kinderen ’s avonds een lekkere verse krop sla eten, of verse worteltjes of verse andijvie.
Door met de hele school de verantwoordelijkheid te nemen voor een deel van de verse groenten bestemd voor de Voedelsbank, ontstaat er meer cohesie binnen de school en begrip voor mensen die het (tijdelijk) iets minder hebben.


tekstwinkeltje.nl is in 2014 verantwoordelijk voor het samenstellen van het educatieve project dat gekoppeld is aan de Asfalttuinen van HAL 25. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Christel van Schagen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten